Füstmentes körletet alakítottak ki a tököli börtönben

2022.11.10. 17:10
A speciális körlet lakói ezentúl csak nemdohányzók lehetnek, így a fogvatartottak és az intézet munkatársai is tisztább, egészségesebb környezetben élhetik mindennapjaikat.

Az ország első dohánymentes körletét hozta létre a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel. Az itt elhelyezett 124 fogvatartott megtette az első lépést egy szenvedélymentes és egészségtudatos jövő felé – tették hozzá. 

A magyarországi börtönökben már régóta működnek olyan speciális programok és részlegek, amelyek kifejezetten a szenvedélybetegen befogadott fogvatartottak gyógykezelését célozzák.

A körletben 124 fogvatartottat helyezhetnek el. A magyarországi börtönökben már régóta működnek olyan speciális programok és részlegek, amelyek kifejezetten a szenvedélybetegen befogadott fogvatartottak gyógykezelését célozzák – írják a közleményben.

A tököli börtön 2016-ban vált ki a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetéből. Az elítéltek többsége a Duna Papír Kft.-nél végez munkát, illetve intézetfenntartási munkavégzésben is részt vesznek. A cég fő profilja higiéniai papírtermékek gyártása és forgalmazása