Novák Katalin egy régi baráttal találkozott

314498909 682438453243740 3013198627765943743 n
2022.11.10. 12:13
Emmanuel Macron francia elnök meghívására Párizsba utazott Novák Katalin köztársasági elnök, ahol egy nemzetközi békefórumon vesz részt. Az államfő első körben Nicolas Sarkozy volt francia elnökkel találkozott.

Párizsba utazott Novák Katalin köztársasági elnök, ahol egy nemzetközi békefórumon vesz részt Emmanuel Macron francia elnök meghívásának eleget téve.

Az államfő a francia fővárosban először Nicolas Sarkozy volt elnökkel találkozott, akivel többek között arról beszélt, „mekkora szüksége van Európának és a világnak Magyarország hídszerepére”.

Mi, magyarok nemcsak földrajzilag vagyunk kelet és nyugat, észak és dél között, de értjük is a különböző nemzeteket, embereket, és tudunk közvetíteni közöttük

– fogalmazott közösségi oldalán bejegyzésében Novák Katalin.

Kanadában is járt a köztársasági elnök

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Novák Katalin Kanadában járt körúton, ahol többek között Ontario tartomány miniszterelnökével, Doug Forddal, valamint Jordan B. Peterson kanadai politológussal, klinikai pszichológussal is találkozott.

A köztársasági elnök látogatásakor köszönetet mondott Ontario kormányának és törvényhozásának azért, mert a kormányzó Ontariói Progresszív Konzervatív Párt kezdeményezésére idén törvénybe iktatta, hogy minden év októberét a magyar örökség hónapjává nyilvánítja.

Novák Katalin Torontóban Karikó Katalinnal is találkozott, a magyar kutató nemrég Kanada egyik legrangosabb orvosbiológiai kitüntetését, a Gairdner-díjat érdemelte ki.

(Borítókép: Novák Katalin / Facebook)