Szabadverset írt Gyurcsány Ferenc

PAP 3459
2022.11.11. 18:06

Szabadverset írt Gyurcsány Ferenc, amelyet egy Orbán Viktor-mém fölé helyezett a Facebookon. A képen a miniszterelnök háttal látható, mellette a következő szöveg olvasható: „Jobboldali. Konzervatív. Még ha beledöglötök is”. 

A vers a következőkkel indul:

Utálom a komcsikat. Ezek is komcsik.

Mindegy, hogy mikor születtek, mit tesznek, mit gondolnak, mert ezek Kun Béla és Rákosi utódai. Aki komcsi volt, az is marad. Akinek az apja komcsi volt, ő is az.

Akinek a nagyapja, az annál inkább.

A DK elnöke ezután arról írt, hogy a kommunisták őseit kitelepítették, meggyalázták és kifosztották, neki azonban, mint fogalmazott, akkor is elégtétel jár.

Az elégtétel a megvetés joga és visszaszerzése mindannak, ami a mienk volt, vagy nem, de ez most akkor is nekünk jár. Mi nem lopunk. Mi csak visszaszerezzük az ősi jussot. Vagy bármit.

Akkor is jár, ha nem volt semmink. Mert most mi vagyunk a haza szíve, lelke, a nemzet csakrája. Mi vagyunk a jelen és a jövő. Uralkodásra teremtettünk a Szűzanya segedelmével

– írta Gyurcsány Ferenc.

A záró versszakban a volt miniszterelnök arról is írt, hogy a ködös reggel ellenére is képes tisztán látni, mert ő nem keveri össze a búzát az ocsúval.

Mi vagyunk a búza, a kenyér, az élet. Jobboldalon. Nemzetien. Konzervatívan. Igazan. Ha beledöglötök is

– zárta gondolatmenetét a DK elnöke.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)