Jeszenszky Zsolt elnézést kért Baranyi Krisztinától

2022.11.13. 12:48
Napok óta nagy médiavisszhangja van a Baranyai-ügyként elhíresült esetnek. Most pont kerülhet az ügy végére: a Hír TV műsorvezetője, Jeszenszky Zsolt a Facebook-oldalán kért bocsánatot Baranyi Krisztinától, de egy fontos kérdést felvetett bejegyzésében.

Jeszenszky Zsolt, a Hír TV műsorvezetője legutóbbi Facebook-bejegyzésében felidézte azt a néhány nappal ezelőtti beszélgetést, amikor a Pesti TV egyik műsorában, a Politikai Hobbistában azzal viccelődtek, hogy „Baranyi se nem okos, se nem túl szép. Inkább d*gnának kecskékkel, mert azt utána legalább meg lehet enni”.

Mint azt kiemelte, posztjának nem az a célja, hogy erről fejtse ki a véleményét, ellenben felhívta rá a figyelmet, hogy „bárkinek a személyét minősíteni – akár seggnyalónak vagy ócska propagandistának nevezzük, akár a külsejével, női mivoltával kapcsolatosan sütünk el gúnyos vicceket  mindig az érvek, az érdemi mondanivaló hiányát mutatja.

Elismerte, hogy a fent említett műsorban Baranyi Krisztinára tett dehonesztáló megjegyzéseikkel átlépték a jó ízlés határát, annak ellenére is, hogy egy ehhez hasonló eszmefuttatás bármelyik hétköznapi beszélgetésben elhangozhatna.

Kollégáim és különösen a magam nevében is ezúton kérek elnézést Baranyi Krisztinától a méltatlan megjegyzésekért

– írta a műsorvezető, aki reméli, Baranyi Krisztina is hasonló szellemben kér majd elnézést a Pesti Srácok újságírójától, Szalai Szilárdtól és

mindazoktól, akik nem osztják az ő politikai krédóját, ezért személyeskedően ócska propagandistának nevezi őket; és azoktól a kerületi képviselő-testületi tagoktól – köztük a vele elvileg szövetségben lévő, de más pártokat képviselőktől – is, akiket pedig rendre hülyének, butának, fasisztának, tolvajnak minősít.

Bejegyzését azzal zárta, hogy a közbeszéd eldurvulásának megakadályozása, valamint az ezzel szembeni kiállás nagyon is támogatandó cél, ez azonban kétirányú utca:

csakis a kettős mérce alkalmazása nélkül, a kritika mellett az önkritika alkalmazásával lehetséges

– állapította meg Jeszenszky Zsolt.

Azt követően kért elnézést, hogy több közéleti személyiség is aláírta a petíciót, amelyben kiálltak Baranyai Krisztina mellett, és az újságíró titulusra méltatlannak nevezték mindazokat, akik Jeszenyszky Zsolthoz hasonlóan a nyilvánosság előtt gyaláznak másokat.