Dicséretet és elismerést kapott az eltűnt hatéves kislány megtalálója

2022.11.14. 18:27
Elismerésben részesíti a polgárőrség az eltűnt hatéves kislányt megtaláló polgárőrt. Mehringer Szabolcs siklóernyőjéből kutatva bukkant Zorára.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy siklóernyős talált rá Zorára, a hatéves, Pérről eltűnt kislányra. A győri rendőrség mellett több egyesület, mentőcsapatok, tűzoltók, polgárőrök és civilek is nagy erőkkel keresték a gyermeket.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke sajtóközleményben arról számolt be hétfőn, hogy Mehringer Szabolcsot, az Écsi Polgárőr Egyesület tagját, aki november 14-én, hétfőn reggel siklóernyőjéből kutatva megtalálta a vasárnap eltűnt hatéves kislányt, elismerésben és dicséretben részesítik.

Több mint háromszázan keresték

A gyermeket, aki vasárnap délután tűnt el a Győr-Moson-Sopron megyei Pér közelében található tanyáról, vasárnap este és éjszaka is több mint háromszázan keresték a rendőrség irányítása mellett. A leszálló köd miatt a kutatást ugyan egy időre fel kellett függeszteni, de hajnalban újraindult a keresés, amelyben a lakosság és a rendőrség munkatársai mellett mintegy száz polgárőr, valamint tűzoltók, mentőcsoportok, vadászok és mezőőrök is részt vettek.

Végül egy écsi polgárőr úgy döntött, siklóernyőjével pásztázza át a környéket, és sikerrel járt. A péri repülőtér mellett megtalálta az eltűnt kislányt, leszállt hozzá, azonosította, majd értesítette a kutatást vezető stábot. A kislány, aki az éjszakát egy fa tövében megbújva töltötte, bár kissé átfázott a hidegben töltött több mint 16 óra alatt, épségben került elő. A polgárőrt, aki maga is kétgyermekes apuka, az OPSZ elnöke a napokban elismerésben részesíti.