Siklóernyős talált rá az eltűnt hatéves kislányra

2022.11.14. 08:17
Egy 6 éves gyermek Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról tűnt el november 13-án 16 óra körül. A győri rendőrség mellett több egyesület, mentőcsapatok, tűzoltók, polgárőrök és civilek is nagy erőkkel keresik. A tatabányai tűzoltó egyesület tájékoztatása szerint hétfő délelőtt találták meg.

A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/538/2022. körözési számon eljárást indított T. Zora eltűnése ügyében. A 6 éves kisgyermek Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról november 13-án 16 óra körül távozott el, azóta ismeretlen helyen tartózkodik – írja a rendőrség honlapján.

Nagy erőkkel keresik az eltűnt kislányt

A tatabányai önkéntes tűzoltók Facebook-oldala nemrég arról posztolt, hogy a Magyar Mentőkutyások Mentésirányítási Központja riasztotta őket egy 6 éves kislány eltűnése miatt. 

Tíz fővel, két kutyával, terepjáróval és egyéb felszerelésekkel érkeztek a megadott címre, ahol már több mentőcsapat, tűzoltók, önkéntes tűzoltók, rendőrök, polgárőrök és civilek is nagy összefogással keresték a lányt. A tatabányai egyesület a hajnali órákban hagyta el a helyszínt, 

addigra még nem került elő a kislány.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint hosszú éjszakán vannak túl, miután a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kérésére bekapcsolódtak a keresésbe, ahol különböző önkéntes mentőszervezetek és hivatásos egységek, rendőrök, tűzoltók, helyi lakosok, vadászok, polgárőrök közel 200 fővel vettek részt a kutatásban. Mint írták, 

a munkálatok folytatódnak, amihez ők is hamarosan újra csatlakoznak a helyszínen.

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tud valamit T. Zora tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről, hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon. Névtelenség megőrzése mellett bejelentést tehetnek továbbá az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Frissítés:

A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 9 óra utáni frissítése szerint a kislányt épségben találták meg.

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a gyermekre a Pér községben lévő repülőtér környékén találtak rá a keresők. A kislány egészséges, azonban a körülményekre való tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat 11 óra előtt osztott meg egy képernyőfotót közösségimédia-oldalán, amelyből kiderült, hogy Mehringer Szabolcs siklóernyős talált rá az eltűnt T. Zorára.