Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt

2022.11.15. 17:54
Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden.

Az államtitkár a Facebookon közzétett nyilatkozatában kiemelte: jó pár hónap telt el a háború kirobbanása óta, amelyre Brüsszel gazdasági szankciókkal válaszolt. Dömötör Csaba rámutatott: a következmények jól ismertek, a szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában – írja az MTI.

Elszálltak az energiaárak, emelkednek az élelmiszerárak, évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció – sorolta. Kitért arra is: a következmények ellenére Brüsszelben csak újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő.

Mi ezzel nem értünk egyet, irányváltásra van szükség

– fogalmazott Dömötör Csaba, hozzátéve: ha sokan vesznek részt a konzultációban, ezt el is tudják érni. Ahogy – mint felidézte – azt is megakadályozták, hogy Magyarországra erőltessék a betelepítési kvótákat.

A szankciók minden európai és minden magyar ember életére nagy hatással vannak, „most mi fizetjük a háború árát” – összegzett Dömötör Csaba, aki szerint egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez ezután is így legyen. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy mondja el a véleményét – tette hozzá a politikus.