Az ablakon kiugorva menekültek a NAV pénzügyőrei elől Tiszabercelen

2022.11.15. 11:36
Több mint 80 millió forint értékű dohányt, illetve vágó-, mérő- és csomagolóeszközöket találtak egy tiszaberceli ingatlanban. A házban lévők amikor meglátták a pénzügyőröket, kiugrottak az ablakon és megpróbáltak elmenekülni.

Csaknem egy tonna vágott és szárított dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercelen.

A NAV az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a pénzügyőrök a rendőrökkel közösen ellenőriztek egy ingatlant, amelynek átvizsgálásakor egy illegális dohányfeldolgozó üzemet találtak. Amikor a házban lévő emberek meglátták a NAV és a rendőrség munkatársait, kiugrottak az ablakon és megpróbáltak elmenekülni. Közülük hármat elfogtak.  

Az épületben talált több mint nyolcvanmillió forint értékű vágott, szárított leveles dohányt lefoglalták, és a tulajdonos ellen költségvetési csalás miatt feljelentést tettek. A megközelítőleg egy tonna dohányból több mint 120 ezer doboz cigarettát állíthattak volna elő – tudatta a NAV.