Tarlós István is távozik

2022.11.15. 08:23
Palkovics László és Vitézy Dávid után Tarlós István is lemondott, de a volt főpolgármester tisztázta, hogy nincs összefüggés.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn hivatalosan is bejelentette, amiről értesüléseink alapján már korábban beszámoltunk: lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, és energiaügyi minisztériumot hoznak létre Lantos Csaba vezetésével. Nem sokkal később a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Vitézy Dávid is közölte, hogy távozikA közlekedési terület Lázár János építési és beruházási tárcájához kerül.

Tarlós István a MÁV igazgatótanácsi tisztségéről mondott le. A lépés azért is meglepő, mert a korábbi főpolgármestert néhány hete nevezték ki újabb öt évre a vasúti cég testületébe.

A volt városvezető a Telexnek családi okokkal indokolta lemondását, ami december 31-i hatállyal lép életbe. Tarlós István leszögezte, hogy távozásának nincs köze a kormány struktúraváltozásához, már november elején beadta lemondását.

Tarlós István a lapnak elmondta, hogy a választások után fontolgatta a lépést, viszont a miniszterelnöki tanácsadói pozícióját megtartja. Elárulta azt is, hogy eddig 13-14 komolyabb írásos anyagot adott le Orbán Viktornak, jelenleg a vízügyi tudományos tanáccsal vízügyi témán dolgozik.