Robbanóanyagokat találtak egy családi ház kertjében Hajdúdorogon

2022.11.16. 16:20
Robbanóanyagokat találtak egy hajdúdorogi családi ház kertjében, a rendőrség 100 méter sugarú körben lezárta és kiürítette a területet, amíg a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede beazonosította a robbanóeszközöket.

Hajdúdorogról a Diófa utcából érkezett bejelentés a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, miszerint egy családi ház kertjében földmunkák közben feltételezett robbanóeszközök kerültek elő.

Kedden a rendőrség a lakosság biztonsága érdekében 100 méter sugarú körben területlezárást és kiürítést rendelt el a tűzszerész művelet idejére. A biztosított helyszínen a kiérkező tűzszerész járőrparancsnok megkezdte az előtalált robbanótestek beazonosítását, veszélyességi fokuk besorolását.

A tűzszerészek a vizsgálatkor megállapították, hogy a két darab 15 centiméteres német ködgránát és az egy darab 15 centiméteres német repeszromboló gránát szállítható állapotú, így az eszközöket a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére elszállították későbbi megsemmisítés céljából. A rendőrség a lakossági korlátozásokat feloldotta.