Amerikai elit katonák verekedtek egy budapesti szórakozóhelyen

2022.11.17. 21:31
Sajtóértesülések szerint egy amerikai elit katonaegység tagjai verekedésbe keveredtek egy budapesti szórakozóhelyen.

A Metropol értesült arról, hogy néhány napja amerikai katonák verekedtek egy népszerű szórakozóhelyen, az Akácfa utcai  Instantban (hivatalos nevén Instant-Fogas komplexum).

A bulvárlap szerint egy elit deszantos egység katonái szólalkoztak össze külföldi turistákkal az Instantban. A szóváltásnak verekedés lett a vége,

amelyben a katonák a speciális kiképzés alatt elsajátított közelharci tudásukat is használták. 

A lap szerint a katonákat emiatt még a szórakozóhelyen dolgozó biztonságiak sem tudták megfékezni, és a turisták – a Metropol szerint – komoly testi sérüléseket szenvedtek.

Végül a biztonságiak kihívták a rendőröket, és ők állították elő a kerületi rendőrkapitányságra az amerikai katonákat. A Metropol kérdéseire a VII. kerületi rendőrkapitányság nem válaszolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította őket. Az utóbbi helyről kaptak választ, amelyben az állt, hogy  

az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban nyomozás. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt, és személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésére sem került sor.

A tájékoztatásból az is kiderült, hogy súlyos testi sértést senki sem szenvedett a verekedésben, ennél több adatot azonban nem akartak közölni a folyamatban lévő eljárásról.