Személyesen hívták meg a kormány tagjait a pénteki élőláncra a diákok

2022.11.17. 10:06
Csütörtök reggel a budai várban flashmobot tartottak a diákok: a Karmelita kolostor mellé vonultak, és az érkező minisztereknek kiabálva adták át a meghívót a pénteki élőláncra.

A következő központi sztrájknap a tanárokért november 18-ra, péntekre lett meghirdetve. Ennek érdekében EDF (Egyesült Diákfront) feliratú molinót tartó diákok vonultak ki a Karmelita kolostorhoz csütörtök reggel azzal a szándékkal, hogy a munkába érkező minisztereknek átadják a meghívót az eseményre.

A diákok a megszokott rigmusok mellett (Nincs tanár, nincs jövő!, Nem hagyjuk!) kiabálva és énekelve fogadták a minisztereket az épület melletti kordonnál, a bejáratot nem tudták megközelíteni. A flashmob negyed 9 után véget ért – szúrta ki a hvg.hu.

Legutóbb szerda este volt tüntetés

Mint arról az Index is beszámolt, legutóbb szerda este tartottak demonstrációt a tanárokért a Külső-Pesti Tankerületnél, amin elhangzott, hogy „Tanárok nélkül nincs jövő, lesz viszont tudatlanság, abból félelem, amiből végül gyűlölet fakad”.

Több budapesti iskola tanára pedig november 14–18. között személyenként változó időtartamú, de összességében egyhetes munkabeszüntetésbe kezdett. Közös nyilatkozatukban arra is kitértek, milyen változásokat szeretnének elérni a jövőben, erről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.