18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felmosónyéllel verte agyon 81 éves, magatehetetlen férjét egy szombathelyi nő

2022.11.17. 17:39
Tizenkét év fegyházra ítélte a Szombathelyi Törvényszék a magatehetetlen férjét felmosónyéllel agyonverő idős asszonyt. Súlyos beteg házastársa életét vesztette az ütések által okozott sérülésekben.

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon bűnösnek mondta ki és 12 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön azt a 74 éves nőt, aki felmosónyéllel és bottal addig ütlegelte súlyosan beteg házastársát, amíg a férfi bele nem halt sérüléseibe – tudatta a Szombathelyi Törvényszék.

A vádlott legalább 32 alkalommal megütötte az otthonukban ágyban fekvő, egészségi állapota miatt védekezésre képtelen, 81 éves házastársát, aki hosszan tartó, nagy fájdalommal járó durva bántalmazást szenvedett el a sérülések miatt bekövetkezett haláláig.

A tárgyaláson hozott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős. A bíróság az MTI szerint a vádlott letartóztatását fenntartotta, a végzést a vádlott és védője szintén megfellebbezte, így egyik döntés sem jogerős.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.