Vonattal karambolozott egy személyautó, meghalt egy nő és gyermeke

2022.11.17. 18:34
Személyautóval ütközött a Pécsről Dombóvárra tartó személyvonat Sásdnál csütörtök délután, aminek következtében az autóvezető és gyermeke életét vesztette.

Csütörtök délután a Pécsről 14.48-kor Dombóvárra induló személyvonat (8053) személyautóval ütközött Sásdon, a Temető utcai vasúti átjárónál. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Az ütközés következtében a vonat első kocsija egyik tengelyével kisiklott. A vonaton senki sem sérült meg. Az autót vezető nő és egy gyermek a helyszínen meghalt.

A baleset miatt Sásd és Godisa vasútállomás között várhatóan késő estig nem járnak a vonatok – közölte a Mávinform. A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan éjszakáig – Dombóvár és Godisa között szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok közlekednek. Az átszállások miatt a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, a balesetben az autót vezető nő, valamint egy gyermek a helyszínen életét vesztette, egy gyermek ellátása még tart.

A helyszínelés idejére teljesen lezárták a balesettel érintett útszakaszt.