Néhol ma beköszönthet a tél: havas esőt és havat hozhat egy mediterrán ciklon

DEBRE20210125006
2022.11.18. 06:05
Pénteken leginkább borús, felhős időre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki eső miatt. A nappali csúcshőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, várhatóan északon és északkeleten lesz a leghidegebb.

Pénteken egy mediterrán ciklon hoz felhős, borongós időt, valamint országos esőt. Többfelé jelentős mennyiségű esőre is számítani kell. Az Északi-középhegységben és északkeleten délután, este havas eső, havazás is kialakulhat. Délután az északias szelet többfelé élénk, este helyenként már erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 2 és 8, 

napközben 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten lesz a leghidegebb.

Időkép
Időkép

Eső miatt figyelmeztetnek 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint négy megyében várható kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség. Egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki eső miatt

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat
  • Baranya,
  • Bács-Kiskun,
  • Somogy,
  • valamint Tolna megyére. 

Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék is hullhat. 

A frontérzékenyeknek nincs jó hírünk

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint pénteken kettősfronti hatás terheli szervezetünket. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, emellett alvászavarok, emésztési problémák is felléphetnek.

A nyirkos, csapadékos időjárás miatt ismét felerősödnek a kopásos és gyulladásos jellegű ízületi bántalmak.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Czeglédi Zsolt/MTI)