18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Itt a lehetőség, ha szeretné megvásárolni egy magyar sorozatgyilkos házát

C  MI19971028073
2022.11.20. 16:09
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elárverezi az egykori sorozatgyilkos, Pándy András házát Dunakeszin.

A hírhedt sorozatgyilkos 1986 és 1989 közt Belgiumban gyilkolta meg a családtagjait, gyermekeit, feleségét és volt feleségét is,

akiknek a testét később savban oldotta fel. 

A belga hatóságok először a titokzatos eltűnések miatt kezdtek vizsgálódni, és Pándy előlük menekülve hazatért Magyarországra, miközben hamis bizonyítékokat gyártott azért, hogy tisztázza magát. Később, 1997-ben azonban a saját lánya és bűntársa, Ágnes – akivel vérfertőző kapcsolatot folytatott – szintén ellene vallott. Ezután elfogták, börtönbe került, és évekkel ezelőtt meghalt Belgiumban, ahol a büntetését töltötte. 

Pándy András egykori otthona Dunakeszi egyik kertvárosi utcájában áll, és időközben állami tulajdon lett. A házat a mostohalánya örökölte meg tőle, de ő lemondott az örökségről,  így az a magyar államra szállt.

A ház azonban 1997 óta üresen áll, a kertjét benőtte a bozót. Most a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Blikk kérdésére közölte, hogy hamarosan megpróbálják elárverezni. Kiderült az is, hogy Pándy András egykori háza közös telken áll a szomszéd házzal, amiről – állítása szerint – a szomszéd sem tudott eddig. 

Balogh László, az ingatlan.com elemzője ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy ha osztatlan közös tulajdonban van egy telek, akkor a társtulajdonosokat elővásárlási jog illeti meg. A szomszédok azt mondták a Blikknek: elképzelhető, hogy élnek is ezzel a joggal.

(Borítókép: a magyar rendőrség 1997. október 28-án megkezdte a helyszíni szemlét Dunakeszin a Brüsszelben hatszoros gyilkossággal gyanúsított Pándy András protestáns lelkész házában. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)