Gulyás Gergely bemondta, amire egy igazi konzervatív várt

PAP 0880
2022.11.20. 14:16
Az orosz agresszió nem tartja tiszteletben Ukrajna területi integritását. A háború és az európai szankciók az energiabiztonságot veszélyeztetik, és az egekbe emelik az energiaárakat – ítélte el újra Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az orosz agressziót a Conservative Political Action Conference (CPAC) rendezvényén Mexikóvárosban. Egyben be is jelentette: 2023-ban Magyarországon rendezik meg a CPAC-et.

„Nincs túl nagy távolság, amikor a konzervatív erők összefognak, hogy megmutassák egységüket és erejüket” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter Mexikóvárosban az American Conservative Union alatt működő CPAC Méxicón. A miniszter beszédében kiemelte, hogy a nemzetközi CPAC létrehozása valóban józan döntés volt.

Az orosz agresszió nem tartja tiszteletben Ukrajna területi integritását. A háború és az európai szankciók az energiabiztonságot veszélyeztetik, és az egekbe emelik az energiaárakat

– ítélte el az orosz agressziót a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki kitért arra, hogy 1981-ben, amikor született, Ronald Reagan elnök azt mondta a CPAC-en, hogy „bárki, aki sikert akar elérni a nagyságban, először felejtse el mindkettőt, és csak az igazságot keresse, a többi majd jön”.

Megszakítás nélküli győzelmek

A miniszter szerint az igazság keresése közben nem szabad megfeledkeznünk egy alapvető elemről: „soha nem felejthetjük el, hogy honnan származunk, hol vannak a gyökereink, ami egyben azt is jelenti, hogy tiszteletben kell tartanunk a konzervatív alapértékeinket”. A miniszter a beszédében emlékeztetett arra, hogy az egyéni szabadságjog, a jogállamiság, a költségvetési felelősség, a szabadpiac, a keresztény örökség és az emberi méltóság konzervatív alapérték.

Európa szívében Magyarország ezeréves történelemmel rendelkezik, gazdag kultúrával és azokkal az erős tartalékokkal, amelyek segítettek a nemzetnek túlélni a múltban is. Ez azért volt lehetséges, mert a magyarok mindig is valódi küzdők voltak. Harminckét évvel ezelőtt megnyertük hosszú szabadságharcunkat a kommunisták ellen. A magyar államnak 10 millió lakosa van, de egy 15 milliós nemzet vagyunk világszerte

– fogalmazott Gulyás Gergely, aki ezt követően feltette a kérdést: természetesen hatalmas különbségek vannak az országok és a vezetők között, de miért van az, hogy egy ekkora ország, mint Magyarország, ilyen nagy fontossággal bír a világpolitikában?

Szerinte erre a válasz egyszerű: Magyarország a konzervatív blokk reménysége lett a szabad világban.

„Megszakítás nélkül négy választást nyertünk 2010 óta, mindegyiket elsöprő többséggel. Idén májusban az emberek 54 százaléka szavazott ránk 12 évnyi kormányzás után. Ha megbízható és igaz információ terjedne el a hazámról, az komoly kockázatot jelentene a baloldali és a progresszív liberálisok számára, mert mások is követni kezdenék a példánkat” – fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, szerinte ezért hazudik „a mainstream média Magyarországról egész nap”.

Magyarországon lesz a CPAC 2023-ban

Gulyás Gergely szerint a vádak ellenére Magyarország sikeres ország, és ma egymillióval több embernek van munkája, mint egy évtizeddel ezelőtt. Felhívta a figyelmet arra, hogy gazdasági növekedésünk évek óta az egyik legmagasabb Európában, és rámutatott a számos gazdasági eredményre, ami szerinte világosan megmutatta a különbséget, a szakadékot az ideológia és a valóság között.

Nálunk egyedülállóan 9 százalékos társasági adó, egykulcsos adó van, illetve 15 százalékos személyi jövedelemadó. Magyarország a GDP-jének az 5 százalékát költi családtámogatásra. 2010-hez képest megháromszorozódott, és ez a legmagasabb arány az Európai Unióban. Persze ilyen számokról tilos a médiában írni, ezt titokban kell tartani, de az eredményeink önmagukért beszélnek

– fogalmazott a miniszter, aki úgy folytatta, hogy a mainstream liberálisok támadásai ellenére is azt gondolják, hogy a progresszív liberalizmus egyszer a XIX. században még sokat tett a szabadságért, ma viszont a szabadság legnagyobb ellensége, kerékkötője lett. Gulyás Gergely szerint ma a magyar konzervatív politikai közösség és vezetői jobban meg tudták mutatni egyértelmű kiállásukat a szabadság és a demokrácia mellett, mint bárki más – miközben a progresszív liberalizmus politikai korrektségről beszél.

Ma a szabad világban mindenki úgy beszél ezen értékek fontosságáról, hogy az egész életükben szabadságban, demokráciában és jogállamban éltek – fogalmazott a miniszter.

Beszédét úgy zárta, hogy egyben be is jelentette, hogy a CPAC 2023-at Magyarország fogja megrendezni.

(Borítókép: Gulyás Gergely. Fotó: Papajcsik Péter / Index)