Nagy István: Ezért jut kenyér minden magyar család asztalára

2022.11.20. 15:21
Nagy István agrárminiszter köszönetet mondott a magyar gazdáknak a szorgalmukért és a munkájukért, ugyanis nekik köszönhető, hogy magyar családok asztalára kenyér kerül. Kiemelte: a háború megmutatta azt, hogy mekkora jelentősége van az önellátásnak egy nemzet életében.

A magyar gazdák szorgalmának és munkájának köszönhetően az agráriumot ért kihívások ellenére is biztosított a kenyér, ami a magyar családok asztalára kerül – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az idei évi termésért hálát adó istentiszteleten vasárnap Mosonmagyaróváron a tárca MTI-hez vasárnap eljuttatott közleménye szerint.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnep Isten előtti hálaadás.

Köszönettel tartozunk a földért, amelybe magot vethetünk, a gazdákért, akik művelik a földet, betakarítják a termést, a feldolgozóiparban tevékenykedő emberek munkájáért, akik a termésből élelmiszert állítanak elő, és az egész agráriumért, mert élelmet tesz az asztalunkra

– mondta Nagy István.

Hangsúlyozta, a modern kor embere elfeledte azt a kapcsolatot, azt a láncszemet, hogy milyen sok munka kell ahhoz, hogy a magból termés legyen, a termésből pedig élelmiszer a boltok polcain.

Az önellátás fontosságáról is beszélt

A miniszter szerint sajnos egy világjárvány kellett ahhoz, hogy rádöbbenjünk, mekkora érték, milyen isteni kegyelem, hogy az agráriumban hivatásszerűen dolgozó emberek biztosítják a mindennapi kenyeret, továbbá munkát és élelmet adnak családoknak.

A közelünkben zajló háború pedig megmutatta azt, hogy mekkora jelentősége van az önellátásnak egy nemzet életében

– tette hozzá.

A tárcavezető köszönetet mondott mindenkinek, aki az agráriumban dolgozik, hiszen eredményeket csak munkával lehet elérni. Emberé a munka, Istené az áldás – emelte ki Nagy István.  • Tippek
  • Biztosítás