Nagy bejelentést tett Nagy Márton, új állami cég alakult

DSC7566
2022.11.22. 10:24
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a kormány korábbi döntésének megfelelően 2022. november 17-én bejegyezték és megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. Vezetésére a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját, Katona Bencét kérte fel.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden bejelentette a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elindulását. A cég vezetésére Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel. Lóga Máté, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára még októberben közölte, hogy a kormány egy új, egységes tőkealap-kezelő vállalatot hoz létre.

A recesszió elkerülése, a teljes foglalkoztatottság megőrzése, valamint a családok megvédése érdekében

a magyar kormány eddig 11 pontból álló akciótervet dolgozott ki. Ennek részeként – a Kormány korábbi döntésének megfelelően – 2022. november 17-én bejegyzésre került és megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba

– fogalmazott Nagy Márton közleményében.

Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy ezermilliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba.

A cél, hogy a Tőkeholding vezetője tegye hatékonyabbá és eredményesebbé az állami hátterű tőkealapok működését, valamint olyan keretrendszert működtessen, amely érdemben járul hozzá a magyarországi vállalkozások fejlesztéséhez és megerősítéséhez, a kifektetések elősegítéséhez, továbbá a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn benyújtották a törvényjavaslatot a kormányzati struktúra átalakításáról, miszerint Nagy Márton önálló minisztériumot kap Gazdaságfejlesztési Minisztérium néven, Lázár János tárcáját pedig átnevezik, miután megkapja a megszűnt Technológiai és Ipari Minisztériumtól a közlekedést mint területet.

(Borítókép: Nagy Márton. Fotó: Kaszás Tamás / Index)