Oltás közben leomlott a lángba borult nagykátai iskola homlokzata

Képernyőkép 2022-11-22 173234
2022.11.22. 17:37 Módosítva: 2022.11.22. 19:35

Kigyulladt egy többszintes iskola ezer négyzetméteres tetőszerkezete Nagykátán, a Zárda utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd délután.

Mint írták, a tűz következtében a tetőszerkezet több helyen beszakadt. A tűzoltók kiérkezéséig a tanulók és a pedagógusok elhagyták az épületet. Az ingatlan környékét lezárták, az iskolával szomszédos társasház lakóit pedig arra kérték, hogy hagyják el otthonukat.

A lángokat a nagykátai, a jászberényi, a monori, a ceglédi és a gödöllői hivatásos, valamint a tápiószecsői és sülysápi önkéntes tűzoltók oltották. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította 

Az információk szerint a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskolában csaptak fel a lángok.

Továbbterjedt a tűz

Az esettel kapcsolatban lapunk bővebb tájékoztatást kért a katasztrófavédelemtől. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Indexnek elmondta: a tűz átterjedt egy tanteremre is, valamint az épület tetőszerkezetének már több mint a fele lángokban áll. 

A szóvivő információi szerint az épület átvizsgálása megtörtént, úgy tudják, senki sem maradt a háromszintes iskolában.

Összeomlott az iskola homlokzata

Akkora károkat okozott a tűz az intézmény szerkezetében, hogy összeomlott az iskola homlokzata. A fal leomlásáról az Érdekes Világ osztott meg videót lapunkkal. A tűzoltók jelenleg is oltják a lángokat. 

Lángolt a nagykátai általános iskola tetőszerkezete

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el

Az intézmény sajtóközleményében azt írta, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága által fenntartott nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola Zárda utcai épületének tetőszerkezetében keletkezett tűzben senki sem sérült meg. Azonban az eset miatt az iskola igazgatója november 23-ára rendkívüli szünetet rendelt el az intézmény érintett telephelyén.

A fenntartó és az iskola vezetése, együttműködésben az állami szervekkel, a tankerülettel és az önkormányzattal rövid időn belül megnyugtató megoldást talál az alsó tagozatos osztályok megfelelő elhelyezésére annak érdekében, hogy a tanítás tovább folytatódhasson a megszokott munkarend szerint

– fogalmaztak a közleményben. 

Sikerült eloltani a tüzet

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak este 20 órakor számolt be arról, hogy a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet. A katasztrófavédelem munkatársai már az utómunkálatokat végzik. 

( Borítókép: Ébredj KÁTA / Facebook)