Pelenkába rejtették a lopott pénzt

2022.11.23. 10:38
Több mint félmillió forint lopott pénzt találtak a fővárosi nyomozók egy babakocsiban tartott pelenkába rejtve, miután egy idős asszony jelentette, hogy egy fiatal pár 550 ezer forintot lopott el tőle. A 34 éves férfi és a 21 éves nő beismerő vallomást tett.

Egy XVIII. kerületi piacról tartott hazafelé egy idős asszony 2022. november 14-én, amikor megpihent egy padon, odaült mellé egy fiatal nő, akihez néhány perc múlva csatlakozott a párja, babakocsiban tolt gyermekükkel – közölte honlapján a rendőrség.

A fiatalok felajánlották, hogy hazakísérik az asszonyt a piacon vásárolt árukkal. Odaérve mosdóhasználat ürügyével bekéredzkedtek, majd a sértett figyelmetlenségét kihasználva elloptak 550 ezer forintot, és sietősen távoztak.

DFBDB.png
Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai órákon belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. A nyomozók átnézték a babakocsiban tárolt pelenkákat, melyek egyikéből hiánytalanul előkerült az ellopott pénz. A 34 éves R. Krisztiánt és a 21 éves R. Izabellát lopás bűntett miatt hallgatták ki; mindketten beismerő vallomást tettek.