18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vízbe fojtotta két hónapos gyerekét a komlói nő, hogy „megszabadítsa a szenvedéstől”

2022.11.24. 12:19

A 28 éves nő májusban fojtotta vízbe a csecsemőt, a gyermekre a látogatóba érkező nagyszülők találtak rá. Az őrizetbe vételéről a rendőrség egy videóval számolt be akkor.

Most az illetékes ügyészség vádat emelt a nő ellen a gyilkosság miatt. A vádirat szerint a nő 2022 márciusában hozta világra kisfiát, és férjével a közös otthonukban nevelték a gyermeket, akinek ellátásában a nő közelben lakó szülei is rendszeresen segítettek.

A gyermek fejlődését a gyermekorvos és a védőnő rendben levőnek találta – közölte az ügyészség. 

Ennek azért van jelentősége, mert – a vádirat szerint – hetekkel a szülés után az anyában az a meggyőződés alakult ki, hogy a gyermek nem fejlődik megfelelően, ő nem jó anya, nem tudja fiának megadni azt, amire szüksége van. Hozzátartozói kérésére a nő pszichiáterhez fordult, aki szülés utáni depresszió tüneteit észlelte a vádlottnál, ezért gyógyszeres kezelést rendelt számára. Ezt a vádlott elfogadta, és a gyógyszert szedte is. 

A gyermeket 2022. május 31-én kellett volna orvosi vizsgálatra vinnie. A vádlott azonban tartott attól, hogy a vizsgálaton a gyermeket nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni, és ezért őt teszik felelőssé. Május 30-án, a délutáni órákban egyedül volt otthon a gyermekkel, és elhatározta, hogy a kisfiút

megszabadítja a rá váró szenvedéstől,

vagyis megöli, majd magával is végez. 

A nő a gyermeket a fürdőkádban vízbe fojtotta. Délután fél hat körül érkeztek a házba a vádlott szülei, akik a fürdőszobában találtak rá a maga elé meredő vádlottra és a halott gyermekre. A nagyszülők értesítették a mentőket és elkezdték a kisfiú újraélesztését, ami azonban sem nekik, sem a mentőszolgálat munkatársainak nem sikerült.

A kisfiú életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt – közölte az ügyészség, hozzátéve: a nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondhatják ki bűnösnek, amely

10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. 

Idén nyáron volt egy másik, ehhez hasonló csecsemőgyilkosság Baranya megyében, a horvát határ közelében lévő Márfánál. Akkor egy újszülött csecsemőt ölt meg az édesanyja, és akkor is felmerült, hogy a szülés utáni depresszió okozhatta a tragédiát.