Új sálat kapott Orbán Viktor

D MTI20221124002
2022.11.24. 12:05
A miniszterelnök a csütörtöki V4-csúcsról jelentkezett be egy szimbolikus jelentőséggel bíró poszttal.

Orbán Viktor a napokban keveredett botrányba amiatt, hogy egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sálat viselt Dzsudzsák Balázs vasárnapi búcsúmeccsén. A viselet miatt az ukrán és a román külügy tiltakozott, a horvát és az osztrák külügy azonban inkább csak nevetett, viccelődött ezen.

A miniszterelnök most Kassáról jelentkezett be, és Eduard Heger kormányfővel készített fotót, akivel a V4-ek kassai csúcsán vesznek részt csütörtökön. „Magyar–szlovák, két jó barát! Indul a V4-csúcs Kassán” – írta a poszt mellé,

A SZÖVEGNÉL AZONBAN MÉG ÉRDEKESEBB AZ A SÁL, AMIT VISELT. 

Orbán Viktor ugyanis egy szlovák sálat kanyarított a nyaka köré, amelyet közösen viseltek Hegerrel. A szimbolikus képnek egyértelműen az az üzenete, hogy nincs konfliktus a felek közt a másik sál miatt.

Ajándék

Napunk szlovákiai portál azt írta, hogy a fotó a kassai Bankod Hotelben készült, ott tartják a V4-ek találkozóját. Arról is beszámoltak, hogy egy hasonló szögből készített fotót a szlovák miniszterelnök is megosztott, és azt írta mellé:

Észrevettem, hogy Orbán Viktor régi sálat hord, ezért ma újat ajándékoztam neki.

Fontos ügyek

A mostani V4-csúcson elsősorban gazdasági kérdésekről fognak tárgyalni a felek. A napunk szerint a másik két kormányfő, a lengyel Mateusz Morawiecki és a cseh Petr Fiala is megérkezett már a helyszínre. Előbbi korábban azt ígérte, hogy egy fontos kérést intéz a találkozón a miniszterelnökhöz.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar és Eduard Heger szlovák kormányfő [középen, b–j] a visegrádi országok [V4] miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján 2022. november 24-én. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)