Kerti törpét lopott egy szentistváni férfi

2022.11.24. 14:32
Egy 19 éves helybéli fiatalember ellopott az egyik udvarból egy kerti törpét Szentistvánon, hogy pénzzé tegye. A feljelentés utáni napon elfogták, majd a rendőrségen beismerte a lopás vétségét.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 19 éves helyi férfival szemben.

A gyanúsított október 22-én 15 óra körül beugrott egy szentistváni családi ház udvarára, ahonnan eltulajdonított egy kerti törpét.

A férfi a zsákmányát értékének töredékéért rövid időn belül eladta. A bejelentést követően a nyomozók már másnap azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható elkövetőt, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett – közölte a rendőrség.

A nyomozók a kerti törpét az eljáráskor lefoglalták és visszaadták jogos tulajdonosának. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A családi ház udvarára néző kamera rögzítette, ahogy az elkövető átugrott a kerítésen, kicipelte a törpét, majd nyugodtan távozott a helyszínről.