Mínuszokkal indul a péntek

D  EP20221123018
2022.11.25. 05:58
Péntek reggel pára-, ködfoltok több helyen csökkenthetik a látótávolságot. Számottevő csapadék nem várható, de eleinte északkeleten gyenge eső, ködszitálás előfordulhat. A hajnali mínuszokat követően napközben 4 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap, tartósabban felhős körzetek keleten, északkeleten lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű, eleinte északkeleten fordulhat elő gyenge eső, ködszitálás, néhol ónos szitálás. Veszít erejéből a szél, gyenge, mérsékelt lesz – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 3 és 4, délután 4 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten maradhat hidegebb az idő.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint péntekre megszűnik a fronthatás, a szél veszít erejéből, és többfelé előbújik a nap, ami jó hatással lehet mind a közérzetre, mind a hangulatra. A reggeli nyirkos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Időkép
Fotó: Időkép

Szombat hajnalra sokfelé képződhet sűrű köd, amely csak lassan ritkulhat. Sok felhő lesz felettünk, helyenként kisebb eső kialakulhat, kisebb körzetekben ugyanakkor felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Napközben 4–10 fokra van kilátás.

Vasárnap tartós pára-, ködfoltok ismét maradhatnak keleten, északkeleten, de a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csak néhol alakulhat ki kisebb eső, eleinte esetleg ónos szitálás. Nyugaton élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: E gy látogató a behavazott Erdő háza látogatóközpont és vadasparkban a Soproni-hegység Muck magaslatán 2022. november 23-án. Fotó: Filep István/MT)