Gyurcsány Ferenc erős hasonlatokat használt ebédidőben

PAP 3455
2022.11.26. 13:36

Közösségi oldalán tett közzé bejegyzést szombaton Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. A volt miniszterelnök ebben azt írta, hogy a kormányoldalról többen is felháborodtak azon, hogy az elmúlt napokban nácinak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

A kormánypárt ellenfeleit itthon és külföldön napi rendszerességgel kommunistának nevezi. Függetlenül mindezt az ellenfél személyének életkorától, eszméitől, cselekedeteitől, függetlenül az általa képviselt párttól. Szóval innen nézve erkölcsi alapját a vezéri táskahordozók felháborodásának nem látom. Sőt!

– fogalmazott bejegyzésében a DK elnöke, aki ezek után tizenkét kérdésben foglalta össze, miért tartja annak a kormányfőt.

Igaz-e, hogy Orbán alatt a magyar múlt dicsőségesnek, heroikusnak mondott, persze sokszor hazug elemekkel is tűzdelt, hétköznapi leegyszerűsítő propagandává silányított bemutatása a nemzeti karakterépítés hivatalos eszközévé vált?

Igaz.

Igaz-e, hogy mindennek célja a magyarság más népektől elkülönülő, azoknál nagyszerűbb, azok felett álló népként való bemutatása?

Igaz.

Létezik-e a külső és belső kiválasztottságban való hit, építenek-e erre eszmét, politikát, gyakorlatot a hatalmon lévők?

Igen.

Igaz-e a magyar föld és a magyar vér kultuszára épített nemzeti egységmítosz építése, az elkülönülés, a bezárkózás mint nemzeti létformának és a túlélést biztosító létkötelezettségnek az igenlése?

Igen

 – fogalmazott Gyurcsány Ferenc a bejegyzésében.

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc szégyentelen ember

Szintén közösségi oldalán reagált Gyurcsány Ferenc korábbi bejegyzésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A kormánypárti politikus ebben azt írta:

Az a Gyurcsány Ferenc nácizza le a miniszterelnököt, aki egy zsidó családtól elvett budai házban »tengeti« mindennapjait. Gyurcsány egy szégyentelen gazember, aki azt hiszi, hogy ha minősíthetetlenné és silánnyá teszi a közbeszédet, ha aljas és harsány vagdalkozásait ismételgeti, akkor elmúlnak múlhatatlan bűnei, amiket a saját hazája és honfitársai ellen elkövetett. Vagy elfelejtik őket. De nem fogják.

Kocsis Máté azt írta, hogy Gyurcsány Ferencé „egy helyrehozhatatlanul elrontott élet”, és úgy is marad. „A lelkes kommunista karrier, a rablóprivatizációs meggazdagodás, a hazug hatalomszerzés, a vér Budapest utcáin, egy tönkretett ország, egy megszégyenített nemzet nem kiküszöbölhető hiba, hanem felejthetetlen bűn. Hiába a durva szavak.”

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Papajcsik Péter / Index)