2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00 ÉLŐ
Belgium 0
Szlovákia 0
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Hollik István: A kilencedik szankciós csomag leállítaná a magyar gazdaságot

D  VG20221115002
2022.11.26. 15:25
Ha megvalósulna az Európai Parlament terve, és az Európai Unió minden, Oroszországból származó fosszilis energiára és atomenergiára azonnali és teljes szankciót vetne ki, Magyarország gazdasága azonnal leállna – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István ebben arról beszélt, az Európai Parlament „szélsőségesen baloldali és szankciópárti többsége” elfogadott egy határozatot, amelyben azt követelik, hogy az EU minden, Oroszországból származó fosszilis energiára, tehát kőolajra és földgázra, valamint az atomenergiára „vessen ki azonnali és teljes szankciót”.

Ez Magyarország számára teljességgel elfogadhatatlan – szögezte le a politikus. Hozzátette: ebből az EP-határozatból is „egyértelműen látszik, mi Brüsszel célja”.

Nem hajlandók figyelembe venni a szankciók káros gazdasági hatásait, és eszük ágában sincs változtatni az Európa gazdaságát romba döntő szankciós politikán, sőt gőzerővel dolgoznak a kilencedik szankciós csomagon

– jegyezte meg.

Hollik István szerint ha megvalósulna az EP terve, akkor Magyarország gazdasága azonnal leállna. „Ezért erre a szankciópárti határozatra nemet kell mondanunk. Ez is azt mutatja, hogy nehéz csaták állnak még előttünk annak érdekében, hogy meg tudjuk védeni Magyarország érdekeit az elhibázott szankciókkal szemben” – fogalmazott.

A politikus úgy véli, ezért is fontos, hogy minél többen töltsék ki a nemzeti konzultációt, hiszen „ha több millió magyar ember kifejti véleményét a szankciókkal kapcsolatban, azt nem tudja Brüsszel figyelmen kívül hagyni” – mondta.

(Borítókép: Hollik István. Fotó: Varga György / MTI)