Ungár Péter: Megszűnt az egyesült ellenzék

D KOS20200324026
2022.11.26. 13:51
A választáson indult formájában megszűnt az egyesült ellenzék, mivel az LMP önálló utakra lép. A pártnak az a küldetése, hogy megújítsa a politikai kultúrát azon a téren, hogy senki számára ne adjon hamis reményeket. Erről Ungár Péter, a zöldpárt frakcióvezetője és társelnöke számolt be Facebook-oldalán.

„Az egyesült ellenzék abban a formájában, ahogy a választáson indult, megszűnt. Nincs. Vége. Elhunyt” – írta közösségi oldalán Ungár Péter, az LMP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője.

A politikus bejegyzésében hozzátette, hogy szerinte ezzel nincs is különösebb probléma, ugyanis az nem volt egy olyan együttműködés, amelyet vissza kellene sírni.

Vannak ellenzéki pártok. Ezenkívül vannak önjelölt forradalmárok, vannak örök megmondók, vannak sóhajtozó-ömlengő-szépelkedő városvezetők, mindentematikájú aktivisták. És persze ott vannak a választópolgárok. Akiknek alapvetően szól ez az írás. Én azt szeretném mondani a tisztelt választópolgároknak, hogy megérdemlik azt, hogy felnőtt emberként, őszintén beszéljen velük valaki

– jegyezte meg Ungár Péter, aki szerint nem az általa vezetett szervezet szeretné megmondani, hány ellenzéki párt legyen a magyar politikában, egyúttal az LMP nem is szeretne úgy tenni, mintha tudná, hogyan lehetne leváltani a Fidesz–KDNP vezette kormányt.

Az LMP-nek van ideológiája

„Nem szeretnénk részt venni a jelzőhalmozási versenyben, és nem szeretnénk többet olyan kampányt csinálni, melynek egyetlen célja, hogy eltitkoljuk, hogy tartalmi kérdésekben mit gondolunk a világról, nehogy elijesszük a szavazókat” – tette hozzá az LMP társelnöke, aki megjegyezte: ezért sem mondják azt, hogy „létezik egy nagy megoldás, egy nagy ellenség, valamint egy nagy vezér”.

Ungár Péter úgy látja, „a politika nagyon fontos dolog”, azonban csak az élet korlátolt részébe tud beleszólni.

Nekünk az LMP-ben az a küldetésünk, hogy megújítsuk a politikai kultúrát abban, hogy ne adjunk senkinek hamis reményeket. Nem azért ajánlom azt, hogy szavazzanak az LMP-re, és hogy kövessenek és támogassanak minket, mert az megoldja az életük gondjainak összességét. Mi egy dolgot ígérünk. Azt, hogy mi zöldpolitikát szeretnénk csinálni. Foglalkozni mindennel, ami elősegíti a zöldfordulatot, ami segít megvédeni a természeti értékeinket, ami miatt újra magyar lesz a bolti paradicsom

– fogalmazott a zöldpolitikus, aki szerint az LMP egy párt, amelynek van egy ideológiája, de komolyan veszi a választókat, akiknek ezért a támogatását kéri.

(Borítókép: Ungár Péter. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)