Jobbik: A Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyermekek megsegítését

2022.11.27. 11:45
Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a parlament törvényalkotási bizottságában a Fidesz–KDNP-nek lehetősége lett volna a sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik támogatására, mégsem tette ezt.

Az ellenzéki politikus ismertetése szerint ha sajátos nevelési igényű gyermekek lakóhelyén nincs olyan intézmény, ahol fejlesztésüket, ellátásukat meg lehetne oldani, akkor másik településre vivésük esetén „megalázóan alacsony”, kilométerenként 21 forintos költségtérítés áll rendelkezésre.

A Jobbik ezt az összeget megduplázta volna, azonban a Fidesz–KNDP költségvetési okokra és a szankciókra hivatkozva nem támogatta – mondta Z. Kárpát Dániel.  Tájékoztatása szerint javaslatuk 1,5 milliárd forintos költséget jelentene, ugyanakkor a kormánypártok legutóbbi plakátkampánya 8 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek. 

Úgy vélte, ez tökéletesen mutatja, hogy miként vélekedik a Fidesz a családokról. Mint felidézte, pártja ezt tapasztalhatta, amikor az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek „rekorderáfáját” le akarták nullázni, valamint családi kártya bevezetésével kívánták megduplázni a családi pótlékot.

„Az összes hasonló javaslatra nemet mond a Fidesz” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, jelezve: az érintettek érdekeinek képviseletét a Jobbik mindenképpen folytatni fogja.