2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Rákay Philip azt ígéri, ma délután lerántja a leplet a baloldal kétes ügyleteiről

225566
2022.11.27. 14:01
Rendkívüli bejelentéssel érkezik vasárnap délután a Facebookon Rákay Philip, aki állítása szerint a Márki-Zay Péter mozgalmának szánt amerikai támogatások ügyében oszt meg eddig még nem ismert bizonyítékokat.

Közösségi oldalán posztolt vasárnap Rákay Philip kommunikációs szakember, producer, aki bejegyzésében azt írta: délután egy videóban olyan bizonyítékot mutat be, amelyből kiderül, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom mire költötte az Egyesült Államokból kapott pénzügyi támogatásokat.

A baloldal hónapok óta hazudik arról, hogy pontosan kitől és mire érkezett a 3 milliárd forintnak megfelelő dollártámogatás. Eddig még sehol nem látott, nagyon durva új bizonyítékom van, ami lebuktatja a baloldali hazugságokat

– írta a kormánypártokkal szimpatizáló Rákay Philip, aki bejegyzése végén mindenkit „a gép elé” hívott.

Feloldották a titkosítást 

Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje maga ismerte el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást. A hódmezővásárhelyi polgármester minden nyilatkozatában leszögezte, hogy betartották a vonatkozó törvényeket, és a szövetségben induló hat ellenzéki párt nem kapott az összegből, amely körülbelül 1,8 milliárd forintnak felel meg.

Az ügyben nyomozás indult. Korábbi cikkünkben arról írtunk a pártok reakciói alapján, hogy állításuk szerint ők a támogatás tényéről sem tudtak. Márki-Zay Péter keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy mit vállaltak a pénzért.

A Nemzetbiztonsági Bizottság csütörtöki ülése után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról írt Facebook-oldalán, hogy „az ügyben megismert tények megdöbbentők, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett”, ezért kérte a titkosítás feloldását, amit Sas Zoltán, a bizottság jobbikos elnöke is támogatott.

Feloldotta a titkosítást a külföldi pártfinanszírozás ügyével foglalkozó titokgazda – jelentette be közleményében Sas Zoltán.

A Magyar Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökeként 2022. november 21-én kerestem meg írásban, levelemben pedig azt kezdeményeztem, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság döntésének megfelelően vizsgálja meg, hogy mit lehet nyilvánosságra hozni azokból az információkból, amelyeket a testület tagjai előtt ismertetett. Ez most megtörtént, és ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a titkosítás alól feloldott információkat

– fogalmazott a jobbikos politikus.

A parlament honlapján közzétették Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgatója által 2022. november 23-án megküldött átiratot.

A dokumentum azzal kezdődik, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok mellett az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (költségvetési csalás gyanúja miatt), valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (pénzmosás és sikkasztás gyanúja miatt) folytat nyomozást. Az ügyek koordinációját és az információk elemzését, értékelését a Nemzeti Információs Központ végzi.

(Borítókép: Rákay Philip. Fotó: Szabó Réka / Index)