Felcsúton járt a budapesti amerikai nagykövet

D KOS20220902014
2022.11.28. 07:02
David Pressman budapesti amerikai nagykövet a Twitteren számolt be arról, hogy a helyszínen nézte meg a Puskás Akadémia labdarúgócsapatának egyik mérkőzését.

Felcsútra látogatott nemrég David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki a helyszínen megtekintette a Puskás Akadémia egyik mérkőzését, és állítása szerint élvezte, amit látott.

A találkozó egyébként a Puskás Akadémia U14–Várda Labdarúgó Akadémia mérkőzés volt, amelyet a hazaiak nyertek meg 3–2-re múlt szerdán. A csapat ezzel a győzelemmel a második helyen áll tizenkét forduló után.

David Pressman annak ellenére is jól érezte magát, hogy a környéken esős volt az idő, ám mint fogalmazott, így is jó volt, hogy élvonalbeli futballt láthatott. A bejegyzésből az is kiderült, hogy a látogatással tovább bővült a nagykövet magyar labdarúgómezekből álló kollekciója.

Szeptember óta van hivatalban

Mint megírtuk, az új budapesti amerikai nagykövet szeptemberben érkezett meg a fővárosba, és azóta már a magyar–ukrán határra is ellátogatott, valamint több magyar politikussal is találkozott. Karácsony Gergely főpolgármester egy bemutató beszélgetés keretében fogadta hivatalában az amerikai nagykövetet.

Varga Mihály pénzügyminiszter pár nappal később a Pénzügyminisztériumban fogadta David Pressmant, akivel a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, az orosz–ukrán háború gazdasági hatásairól, valamint az adóügyi együttműködést érintő kérdésekről is tárgyaltak. Majd Varga Judit igazságügyi miniszternél is látogatást tett, végül Márki-Zay Péterrel találkozott, akit David Pressman és párja, Daniel Basila hívtak meg a budapesti rezidenciájukon tartott fogadásra.

Nagy botrányt kavart azonban az amerikai nagykövet két magyar bíróval való találkozása, ami után a Kúria elnöke éles kritikát fogalmazott meg az Országos Bírói Tanáccsal szemben, míg a kormánypárti sajtóban a két bíró lemondását követelték.

David Pressmant később Varga Zs. András, a Kúria elnöke is hivatalában fogadta, melyről itt írtunk bővebben. 

(Borítókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)  • Hírek
  • Hírek