Egyre közelebb a 100 Celsius-fokos különbség

2022.11.28. 12:20
Csaknem 100 Celsius-fok különbség van Argentína és Oroszország hőmérséklete között, miközben Magyarországon a sokévi átlag környékén vagyunk.

Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Hozzátették: miközben Magyarországon a sokévi átlag környékén alakulnak a hőmérsékletek, másutt előfordulnak szélsőségek.

Argentínában épp hőhullám van, néhol 40 fok fölé melegszik a levegő, míg az oroszországi Ojmjakonban tegnap mínusz 50 fok alá süllyedt a hőmérséklet

– írták.

A héten nem lesz lényeges változás

Hétfő és kedd hajnalban, reggel ismét többfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként szitálás, ónos szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat. Ugyanakkor találkozhatunk majd olyan tájakkal is, ahol naposabb lehet a reggel, bár ebből lesz a kevesebb. Ezeken a napokon napközben felhős, borongós, szürke, valamint naposabb tájak válthatják egymást, több napsütésre a Dunától keletre eső területeken van kilátás.

Számottevő csapadék sem hétfőn, sem kedden napközben nem valószínű, csupán hétfőn fordulhat elő néhol átmenetileg szitálás, esetleg gyenge eső. Hétfőn és kedden is elsősorban a Dunántúlon élénkülhet meg többfelé a délkeleti, illetve a keleti szél, helyenként erős lökésekre is számítani kell, máshol csak néhol lehet élénk átmenetileg a légmozgás.

Reggelente már többfelé mérhetünk kevéssel fagypont alatti értékeket, de kedd hajnalra a kevésbé felhős tájakon többfelé csökkenhet mínusz 5 fok köré a hőmérséklet. Délutánonként általában 2 és 8 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.