Egyéves lett Sanyi, a szökevény pingvin

MG 0518
2022.11.28. 18:02 Módosítva: 2022.11.28. 18:07
Sanyi, a pingvin márciusban lett híres, amikor megszökött a Budapesti Állatkertből, és a rendőröknek kellett visszavinniük. A szökevény hétfőn ünnepli első szülinapját.

A Budapesti Állatkert arról számolt be a közösségi oldalán, hogy egyéves lett Sanyi, akit márciusban a rendőröknek kellett visszavinniük a lakhelyére. 

Drága Sanyi! Boldog 1. szülinapot! Amikor egy éve kibújtál a tojásból, bizonyára senki nem sejtette, hogy ilyen híres és népszerű leszel! Köszönjük, hogy vagy nekünk! Sok-sok finom halat kívánunk neked!

– írták.

A rendőrök márciusban nem mindennapi szökevényt kaptak el , és tettek hűvösre a budapesti Dózsa György úton, ahol „a járőrautó elé a szabályokra fittyet hányva totyogott ki egy pingvin”. A zuglói rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök a pingvin befogásának idejére megállították a járműforgalmat az úton, majd óvatosan  megfogták a madarat , és egy takaróba csavarták. A hatóságok azonnal értesítették a fővárosi állatkertet.

A fiatal pápaszemes pingvin annyira népszerű, hogy már 120-an örökbe fogadták, többek között a rendőrség is. Sanyikát egyébként bárki örökbe fogadhatja.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)  • Hírek
  • Hírek