Kiskorúak prostitúciós tevékenységéből tartatta ki magát két nő és egy férfi Budapesten

2022.11.28. 11:07
Vádat emeltek egy 53 és egy 56 éves nő, valamint utóbbi élettársa ellen, akik mások, köztük kiskorú lányok prostitúciós tevékenységéből tartatták ki magukat – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A vádirat szerint a két nő és az 56 éves férfi 2019-ben és 2020-ban abból élt, hogy nők prostitúciós tevékenységét felügyelte, valamint egyes esetekben irányította Budapest V. kerületében.

A prostitúciós tevékenységet végző sértettek között volt kiskorú, valamint kiszolgáltatott helyzetben lévő nő. Az általuk megkeresett összegekből „helypénzt” vagy „madámpénzt” kellett kifizetniük a felügyelt terület használata fejében. A sértettek ügyfelei jellemzően belvárosi szállodák külföldi vendégei voltak – írta az ügyészség.

Az 56 éves férfi rendszeresen beszámoltatta élettársát arról, hogy az adott napon melyik sértett dolgozik a felügyelete, illetve irányítása alatt, és mennyit keresett. Az 53 éves nő négy – köztük egy kiskorú –, míg az élettársak öt nő – köztük két kiskorú – kizsákmányolásában vettek részt. Az egyik kiskorú gyermekotthonból szökött el és kezdett prostitúcióba. Az ügyészségi közlemény szerint a vádlottaknak voltak olyan társaik is, akik a saját párjukat ajánlották fel prostitúcióra, ellenük elkülönített büntetőeljárás folyik. 

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben minősített emberkereskedelem bűntette, kitartottság, üzletszerű kerítés, gyermekprostitúció kihasználása miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozva. A két nő bűnügyi felügyelet alatt áll, a férfi más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti – áll a közleményben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

**************************

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.