Felfüggesztették a Városháza-ügyben az Anonymus elleni nyomozást

2022.11.29. 10:37
A határozatot nyilvánosságra hozó Bajnai Gordon úgy látja, hogy bűncselekményt követtek el vele szemben. Az elkövető továbbra is ismeretlen.

A volt miniszterelnök még 2021 augusztusában tett feljelentést, amiért titkosszolgálati eszközökkel lehallgatták azt a találkozót, melyre Rahimkulov Ruszlan, Gansperger Gyula és Zentai Péter invitálására érkezett. A helyszínen róla titokban kép, az ott elhangzottakról pedig hangfelvétel készült, melyet egy Anonymus álnevű illető a teljes tartalmat megvágva, manipulálva, téves értelmezéssel nyilvánosságra hozott.

A felvételek kapcsán egy lapinterjúban a volt kormányfő azt mondta, kár volt részt vennie azon a találkozón, amelyen tanácsát kérték fővárosi ingatlanok befektetési célú értékesíthetősége ügyekben, és közben felvették a beszélgetést.

Mostani bejegyzésében Bajnai úgy vélte, hogy bűncselekményt követtek el vele szemben,

amikor kelepcét állítottak, lehallgattak, mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták, majd ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették.

A Bajnai Gordon által bemutatott rendőrségi határozatból kiderült, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a találkozó helyszínén poloskákat ugyan nem talált, de egy olyan kamera- és audiorendszert igen, amellyel jó minőségű kép- és hangfelvétel készíthető. Az eljárás során nem sikerült kideríteni, hogy ki készíthette, illetve ki rendelhette meg a lehallgatást.

Az ügyet saját közösségi oldalán kommentáló főpolgármester a rendőrségi határozatot idézve megállapítja: a lejáratókampány végrehajtói bűntettet követtek el, a szöveg alá pedig Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát irányító miniszter arcképét illesztette. Amint az ismeretes, tavasszal Rogán Antal felügyelete alá kerülnek a polgári titkosszolgálatok.