Indul a „Gyurcsány TV”, napokon belül bejelentheti a DK

PAP 3441
2022.11.29. 19:35
Saját televíziócsatornát indíthat a Demokratikus Koalíció a közeljövőben.

A párt az utóbbi napokban több olyan bejegyzést is közzétett a közösségi médiában, amely arra enged következtetni, hogy egy saját televíziócsatornát indíthatnak. Az első ezek közül egy héttel ezelőtt jelent meg.

A bejegyzésben (és az ezt követő többi, hasonló tartalmú posztban, amelyek szintén a  tévécsatornákról szólnak) azt ígérték, hogy december 2-án, 18 órakor készülnek egy nagy bejelentéssel a „Van mit nézni” jelige mentén.  

Jelzésértékű azt is, hogy az egyik DK-közeli portál, az ellenszel.hu ezzel kapcsolatban azt írtaa hétvégén, hogy a párt egy olyan dolgot tervez megcsinálni, amelyet „már évek óta halogat”, és szerintük is egy saját tévécsatornáról lehet szó. A párt szimpatizánsai a DK Facebook-bejegyzései alatt szintén azt írták, hogy nagyon örülnének egy saját tévécsatornának.

Azt még nem tudni, hogy a gyakorlatban pontosan miként képzeli el mindezt a DK, de valószínűsíthető, hogy egy online tévécsatorna létrehozására készülnek. 

Így teljesítettek az eddigi orgánumok

Az ellenzéki pártok közül online tévét már több más párt is létrehozott, de komolyabb áttörést ezzel nem sikerült elérniük. A Jobbik részéről a Nemzeti Televízió volt ilyen, amely mind a mai napig működik. 

Az LMP-nek szintén volt egy ilyen irányú kísérlete,  a párt alapítványa által létrehozott Jövő TV – amelyről a választások után azt mondták, hogy megszűnik, de mind a mai napig vannak új tartalmaik az oldalukon és a YouTube-csatornájukon (bár az elérésük jelentősen visszaesett az utóbbi platformon). 

A kormánysajtó oldalán a Pesti TV létrehozása volt egy nagyobb kísérlet az utóbbi években, amely nemcsak online formában, hanem hagyományos kábelcsatornaként is működött, de áttörést még ezáltal sem sikerült elérni. Idén júliusban ők azért fejezték be működésüket hagyományos csatornaként, mert költségvetési szempontból nem voltak fenntarthatók (online tévéként, kisebb elérés mellett viszont folytatták a tartalomgyártást). 

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2021. október 22-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)  • Hírek
  • Hírek