Lángokban állt egy furgon Budapesten

2022.11.30. 20:42
Teljes terjedelmében égett egy kisteherautó az M0-s autóút 48-as kilométerénél, az M3-as autópálya felé vezető oldalon, Budapest XVII. kerületében.

Egy nap alatt négy esetben gyulladt ki közlekedés közben gépjármű. A fővárosi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet az M0-s autóúton – közölte a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem szerint több gépjárműtűzhöz riasztották a tűzoltókat szerdán, ugyanis Vácon is kigyulladt egy jármű, a Deákvári fasorban. Dél körül is volt egy autótűz. Bezenyén gyulladt ki egy kocsi, amit a mosonmagyaróvári tűzoltóknak kellett eloltaniuk.

Hajnalban pedig a fővárosban, Újbudán, a Neszmélyi út és a Menyecske utca találkozásánál lévő parkolóban oltották a lángokat, mert kigyulladt egy autó.

Mit tegyünk, ha ég az autó?

A motorteret csak nagyon óvatosan, oldalról szabad kinyitni – tanácsolja a katasztrófavédelem a Budapesti Autósok szerint.

Először csak résnyire, és ha tüzet vagy izzó alkatrészeket lát, ne nyissa fel teljesen a motorház tetejét. Megtörténhet, hogy épp a hirtelen beáramló levegő miatt lobban lángra az az alkatrész, kifolyt üzemanyag vagy bármi más a motortérben, ami addig csak izzott

– tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Budapest XVII. kerületében lángba borult egy kisteherautó az M0-s autóút 48-as kilométerénél, az M3-as autópálya felé vezető oldalon, amit egy autó fedélzeti kamerája rögzített.