Elönti a füst az M3-as metró két állomását

D KOS20200319031
2022.11.30. 19:44
Több napon is füstpróbát tartanak az M3-as metró középső szakaszán. A BKV közleményében kiemelte: az égéstermékeknek nincs egészségkárosító hatásuk.

Az utolsó füstpróbákat tartják 2022. december 3-án és 4-én, szombat–vasárnap 8–19 óra, illetve jövő csütörtökön 23 óra és pénteken 3 óra között az M3-as metró átadásra váró szakaszán, a Deák tér és a Ferenciek tere állomásokon – tudatta a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. illetékes igazgatósága közleményben szerdán.

Az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló két állomásán, a Ferenciek terén és a Deák Ferenc téren befejeződik a hő- és füstelvezető rendszer tesztelése. A metróállomások körüli szellőző kivezetésein füstre lehet számítani akár többször is naponta. Az égésterméknek azonban sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatásuk.

Az utolsó füstpróba helyszíne a Deák Ferenc téri állomás lesz. A Kálvin tér és az Arany János utca állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást az emberek – írta az MTI. 

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)