Megszólaltak a rendőrök, akik megmentették a Margit hídon leugrani készülő nőt

2022.11.30. 06:06
Egy fiatal nő akart öngyilkos lenni vasárnap délután Budapesten a Margit hídon. Az életmentésről készült térfigyelőkamera felvétele bejárta a magyar sajtót, az intézkedő rendőrök most elmondták, mi zajlott le bennük, miközben a fiatal lány megmentéséért küzdöttek.

Mint arról az Index is beszámolt, vasárnap délután fél hat körül érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra arról, hogy egy nő a Margit híd korlátján kívül áll, és bele akar ugrani a Dunába. A VI. és XIII. Kerületi Rendőrkapitányságok rendőrei három percen belül, egyszerre érkeztek a helyszínre, és azonnal cselekedtek. 

Az életmentést egy térfigyelő kamera is rögzítette, a felvétel bejárta a magyar sajtót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-oldalán számolt be az életmentés részleteiről. Mihály Roland rendőr őrmester 2019 óta szolgál a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, és ugyan volt már részese korábban életmentésnek, ez volt az első olyan alkalom, ahol tényleg nagyot kellett kockáztatnia.

Akkor, amikor kimásztam, tényleg nem törődtem a veszéllyel, mindenképp meg kellett próbálnunk megmenteni a lányt. Aztán, amikor már lezajlott az egész mentés, és a hölgy is biztonságban volt, akkor éreztem, hogy mennyire dolgozik bennem az adrenalin. Igazából végig nyugodt voltam, lassan közelítettem felé a párkányon, közben pedig végig biztos pontokat kerestem, hogy rendesen meg tudjak kapaszkodni

– fogalmazott. Majd hozzátette, látta, hogy kollégája végig beszél hozzá, így a lány nem figyelt rá, ezért lassan meg tudta őt közelíteni. „Aztán amikor lehetőségem volt rá, hogy biztonságosan meg tudjam ragadni, ott volt Csaba, aki már nyújtotta nekem a karját, én pedig belé kapaszkodtam. Innentől az egész szinte pillanatok alatt lezajlott, hiszen a társam és a VI. kerületi kollégák biztonságosan megfogták a lányt és átemelték a korláton” – magyarázta Mihály Roland.

Nádasdi Csaba rendőr őrmester elmondta, végig figyelte Rolandot, miközben ő a lányhoz angolul beszélt. Hozzátette, nem is akarta, hogy a lány észrevegye a társát, mert nagyon kétségbeesett volt, és egy ilyen helyzetben egy hirtelen pillanat nagyon veszélyes lehet.

Szerencsére végig rám figyelt, én pedig közben már arra készültem, hogy Rolandot biztosítsam, ha kell. Nem volt egy veszélytelen helyzet, az biztos, de nagyon jó érzés, hogy tudtunk segíteni, és meg tudtuk menteni az életét. Az biztos, hogy egyhamar nem felejtjük el ezt az intézkedést

– mesélte a rendőr őrmester.

A két rendfenntartó a RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy a fiatal nővel alig lehetett kommunikálni, majd kiderült, hogy egy Budapesten tanuló, 21 éves kirgiz egyetemista. Nádasi Csaba szerint gondolkodni se volt idejük, egyből cselekedtek. Mihály Roland rendőr őrmester, aki átmászott a korláton, azt mondta, adrenalinfröccsöt érzett és a körülményeket is szerencsésnek találta, mert nem volt vizes se a beton, se a korlát, ami miatt becsúszhatott volna a Dunába.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.