18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elfogták egy több mint húsz éve történt gyilkosság feltételezett elkövetőit

2022.12.01. 20:08
Huszonkét évvel ezelőtt elkövetett emberölés ügyében fogott el egy 49 éves nagyvenyimi és egy 47 éves kecskeméti férfit a rendőrség – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI).

A rendőrség honlapján megjelent közlemény felidézi, hogy 2000. október 1-jén, a hajnali órákban a kecskeméti Izsáki úti Silver diszkóban a biztonsági munkatársak bántalmazták, majd kivezették az épületből az egyik vendéget. A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken halálra gázolta egy vonat. Az akkor indított államigazgatási eljárás – az igazságügyi orvosszakértő véleményét figyelembe véve – idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették.

Később a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán egy orgazdaság miatt folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, amely szerint 

a férfi halála nem egyszerű baleset volt, ezért nyomozás indult aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

Az ügyet a KR NNI nyomozó főosztálya vette át: az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy 

az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Az illetékesek megszereztek minden elérhető bizonyítékot, mintegy száz tanút kutattak fel, és a vallomások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a két férfi esetében megalapozott az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja.

A 47 éves N. Tamást kecskeméti otthona közelében, míg a 49 éves V. Lajost nagyvenyimi munkahelye előtt kedd hajnalban fogták el. Mindkét férfi házát felkutatták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket.

KR NNI a két gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte letartóztatásukat, a nyomozás pedig folytatódik – derül ki a közleményből.