A kirúgott pedagógusok ügyében tett feljelentést Stummer János, a Momentum politikusa

DSC1213
2022.12.01. 17:48
A Karinthy Frigyes Gimnázium hat tanárának azonnali kirúgása politikai nyomásra történt és jogsértő volt – vélekedik Stummer János, a Momentum politikusa, aki feljelentést is tett az ügyben.

Hivatali visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Stummer János, a Momentum politikusa, ugyanis szerinte a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium 6 tanárának azonnali kirúgása politikai nyomásra történt és jogsértő volt. Erről a Facebook-oldalán számolt be a politikus.

Stummer János szerint az, hogy – a diákjaik érdekében „a magyarországi közoktatásban uralkodó áldatlan állapotok miatt demonstrálva” – nem tartottak meg néhány tanórát a pedagógusok, nem minősül a tankerület által kiadott közleményben leírt kötelezettségeik „jelentős mértékben történő megszegésének”.

Nyilván nincsen kétségem afelől, hogy a feljelentésnek mi lesz a sorsa, de a kormánynak se legyen, hogy ez, amit tegnap műveltek, a Momentum XVIII. kerület csapatának szemében minek minősül. A csend nem rend, belügyminiszter úr

– írta bejegyzésében Stummer.

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön országos tiltakozás indult a hazai oktatási intézményekben, több helyen sztrájkolnak és polgári engedetlenségben vesznek részt a tanárok amiatt, mert december 1-jei hatállyal megszüntették három gimnázium nyolc pedagógusának a közalkalmazotti jogviszonyát.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumban rendkívüli szünetet rendeltek el arra hivatkozva, hogy csütörtökön és pénteken „a tantestület létszáma – a munkabeszüntetést bejelentő, a hiányzó és elbocsátott tanárok összlétszáma miatt – nem éri el a jogszabályban előírt minimális feladatellátáshoz szükséges szintet”.

(Borítókép: Stummer János. Fotó: Kaszás Tamás / Index)