Szakad a hó Magyarországon, sőt meg is marad

317720706 493390362770292 4656923173374352842 n
2022.12.02. 09:55
Egy mediterrán ciklon miatt több helyen is várható havas eső, hó az országban. A nyugati országrészbe már meg is érkezett az első hó, amelyről felvétel is készült.

Több helyen is havas idővel indult a reggel pénteken az ország nyugati részében, sok helyen még a fagyos részeken is megmarad a hó. Ennek oka, hogy a csapadékot egy mediterrán ciklon szállítja, emiatt is indulhatott többfelé esősen, nyugaton havazással a nap.

Az Időkép beszámolója szerint nemcsak a magasabban fekvő tájakon kezdett fehéredni a táj péntek reggel, hanem a Dunántúl nyugati részén, az alacsonyabb szinteken is.

Mint írják, azokon a helyeken, ahol a hőmérséklet nem emelkedett fagypont fölé, ott megmaradt a hó.

A havas idő azonban vélhetőleg nem lesz tartós, néhány centiméteres hóréteg kialakulására a magasabb pontokon van esély.

Ahogy arról korábban az Index hasábjain is beszámoltunk, pénteken borongós idő várható, napközben 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. Mivel egy mediterrán ciklon éri el Magyarországot és kelet, északkelet felől hidegebb levegő érkezik térségünkbe, néhol havas esőre, hóra is lehet számítani. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Ha önnek is van fényképe vagy videófelvétele a mai havazásról, küldje el nekünk az  e-mail-címre.

(Borítókép: Olvasónk fotója Komárom-Esztergom megyéből)



  • Hírek
  • Hírek