Orbán Viktor fontos beszédre készül

D MTI20221118004
2022.12.02. 06:47
Orbán Viktor miniszterelnök ismét interjút ad a Kossuth rádiónak, és több aktuális téma is érintve lesz. Legutóbb két hete, november 18-án járt a közrádióban a kormányfő.

A Kossuth rádió reggeli műsorának vendége lesz pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, aki a műsorvezető ismertetése szerint a szankciók magyar gazdaságra gyakorolt hatásáról, az Európai Bizottság hétközi döntéseiről és a migrációs helyzetről is beszél.

Legutóbb két hete, november 18-án nyilatkozott a közszolgálati rádiónak a kormányfő. Akkor többek között arról is beszélt, hogy a szankciós politika szerinte egy lépés a háború felé, azzal ugyanis az Európai Unió állást foglal.

Orbán Viktor két hete azt is mondta, hogy a  járvány után rendbe jött a gazdaság, de jöttek a háború negatív hatásai; és bár a legtöbb európai országot recesszió fenyegeti, Magyarország ki akar maradni. A kormány célja, hogy megőrizze a teljes foglalkoztatottságot, ne essen recesszióba és tudjon pozitív, előremutató lépéseket hozni – itt példaként többek között a családtámogatásokat említette.

Témaként az ellenzék külföldi kampányfinanszírozása is szóba került, amivel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: ez nem csak erkölcsileg helytelen, mert szerinte az ellenzék átverte a magyar választókat.

Út Szlovéniába

A Cirkovce–Pince villamos vezeték építésének befejezése alkalmából tartott ünnepségen vesz részt pénteken Szlovéniában Orbán Viktor miniszterelnök, ahová Robert Golob szlovén kormányfő hívta meg – tájékoztatta az MTI-t az erről szóló szlovén sajtóhíreket megerősítve Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A közleményben felidézik, hogy a távvezeték-beruházás alapkövét 2020 októberében tették le, szintén Orbán Viktor és az akkori szlovén kormányfő, Janez Jansa jelenlétében.

(Borítókép: Orbán Viktor interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2022. november 18-án. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)