Állatvédelmi témahetet tartanak 120 ezer gyereknek

2022.12.04. 13:22
Rendkívül nagy érdeklődés mellett, több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét, amelynek fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter.

December 5. és 9. között online, illetve külső helyszíneken is megvalósul az egyhetes közoktatási kezdeményezés, melyben hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

Pedagógusok és civil szervezetek részvételével az oktatás az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a felelős állattartásra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, hiszen a ma generációja a jövő állattartója.

A Magyar Állatkertek Szövetsége és az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével az online oktatás mellett az MTI szerint a gyermekek számos izgalmas külső tevékenységben is részt vehetnek, de a kutyasétáltatás és menhelylátogatás is része a programnak.  • Hírek
  • Hírek