Három településen is új polgármestert választottak

2022.12.04. 21:53
A Fejér megyei Pázmándon, a Pest megyei Szentlőrinckátán és a Vas megyei Kisunyomban is időközi polgármester-választást tartottak vasárnap.

Pázmándon a független Böjte Richárd 438 (63,48 százalék), míg az eddigi településvezető, Virányiné Reichenbach Mónika (független) 252 (36,52 százalék) szavazatot kapott – közölte az MTI-vel Koncz László, a helyi választási iroda vezetője.

A névjegyzékben szereplő 1871 választópolgárból 1235-en járultak az urnákhoz, ami 66 százalékos részvételi arányt jelent. A pázmándi képviselő-testület hat helyéért tizenhárom független képviselőjelölt indult. A korábbi képviselő-testület szeptember 23-ai ülésén döntött úgy, hogy feloszlik, mert a képviselők többsége nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel.

Szentlőrinckátán az 1581 választásra jogosult közül 234-en vettek részt a voksoláson, az egyetlen jelölt, Nagy István 225 szavazattal lett a település polgármestere. Elődje, Szabó Viola szeptemberben családi és egészségügyi okok miatt mondott le tisztségéről.

Kisunyomban Holler Attila jegyző tájékoztatása szerint a választói névjegyzéken szereplő 368 választásra jogosult közül 200-an vettek részt a voksoláson, Szita Tímea 116 szavazatot kapott, ellenfele, a szintén független jelöltként indult Lovranicsné Spéder Katalin pedig 84-et. Érvénytelen szavazat nem volt. Itt is azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi polgármester lemondott tisztségéről.