Egy idős házaspár személyesen kereste fel Orbán Viktort

image 6483441 (3)
2022.12.04. 09:01
A magyar miniszterelnök találkozott azokkal, akik az ország karácsonyfáját nevelték. Mint ismert, idén a Heves megyei Apcról érkezett a fenyő, és egészen vízkereszt napjáig, január 6-ig meg lehet majd nézni az Országház előtt.

Az ország karácsonyfája, amely most is az Országház előtt áll, egy idős házaspár családi házának kertjét díszítette. A 18 méter magas, hetven centiméter törzsátmérőjű, hat-nyolc tonnás ezüstfenyőt ők ültették 42 évvel ezelőtt. Most Orbán Viktor miniszterelnök személyesen köszönte meg nekik a nagylelkűségüket.

Közösségi oldalán megosztott videójában Veronika nénit és Mihály bácsit köszöntötte a Karmelita kolostorban. „Láttam a hírekben, hogy a Parlament előtti fát önök nevelték” – mondta Orbán Viktor, aki egy ajándékkal is készült a házaspárnak.

Ezt, ha elfogadják tőlem, ezt ki lehet ültetni, ez gyökerestől van. És akkor majd ez megint megnő. Csak kiültetik, és akkor majd megnő

– magyarázta a miniszterelnök egy fenyőre mutatva. Mihály bácsi pedig azonnal meg is ígérte, hogy már másnap kiültetik az új szerzeményt.

Ezek után a Karmelita kolostor egyik erkélyéről nézték meg a fenyőt. „Tőlünk elkerült a fa, és így látjuk meg Pesten” – kommentálta Veronika néni a látványt.

Városi fa lett belőle, nem? Világlátott

– viccelődött a miniszterelnök, majd átadta az egész falunak üdvözletét, és boldog karácsonyt kívánva el is búcsúzott a házaspártól.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)