Kövér László leteremtette Szabó Tímeát: Ez a parlament, nem egy kocsma!

2022.12.05. 16:29
„Legyen szíves végighallgatni azt, amit az államtitkár úr mond. Világos?” – szakította félbe Kövér László házelnök Dömötör Csabát, hogy rendre intse az államtitkár felszólalását bekiabálással zavaró Szabó Tímeát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét.

„Világos?” – kérdezett vissza hallhatóan az ellenzéki politikus, amelyre Kövér László erélyesen azt válaszolta:

Igen! Világosan beszéltem? Mert úgy látom, nem érti meg. Pedig kétszer kettő négy, ilyen egyszerű. Önnek nincsen joga bekiabálni másoknak a mondandójába. Legyen szíves végighallgatni azt, amit az államtitkár úr mond. Legyen szíves végighallgatni, mert konzekvenciái lesznek, jelzem.

A házelnök szerint Szabó Tímea folyamatosan, „provokatív módon zavarja” a neki válaszolókat.

Nem volt olyan felszólalása önnek, hogy amikor válaszolt volna az államtitkár úr, vagy a miniszter úr, akkor ne kiabált volna folyamatosan közbe. Ez a parlament, nem egy kocsma! Nem egy romkocsma a VII. kerületben

– fogalmazott Kövér László.

Vezessék be a négynapos munkahetet

Az MTI tudósítása szerint napirend előtti felszólalásában Szabó Tímea kijelentette: a kormány Magyarországból az 1980-as évek Romániáját kezdte el kialakítani. Majd arról beszélt, hogy a jelenlegi rossz helyzet orvoslására a Párbeszéd azt javasolja: vezessék be a négynapos munkahetet, amellyel nőne a termelékenység, a foglalkoztatás és a munkavállalók teljesítménye, továbbá környezetbarát megoldás.

A politikus kifejtette: ez azt jelentené, hogy a munkavállalók ugyanannyi fizetésért heti négy napot dolgoznának, és ezzel a megoldással már nagy, magyarországi vállalatok is eredményesen kísérleteznek. Szabó Tímea szerint ideje lenne elgondolkodni, hogy a termelékenységet ezzel a kezdeményezéssel javítsák.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta: a kormány a megalakulása óta támogatja a munkavállalást, elkötelezett, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni szeretne.

A munkavállalás támogatása helyett a baloldal kormányzása alatt magas adókat és segélyezést alkalmazott

– mondta az államtitkár.

Azt is kiemelte, hogy most lép életbe az olajembargó, és Magyarország ugyan kiharcolta a mentességet a szállítási tilalom alól, de ha egész Európában emelkednek az árak, ennek a hatása alól nem tudja kivonni magát. Mindennap megfizetik a Brüsszelből „ránk erőltetett” politika árát – tette hozzá Dömötör Csaba.

Az államtitkár azt mondta: a baloldal mindvégig támogatta a szankciókat, és bizonyára „a csilingelő dollárokért” folytattak ilyen politikát. Szerinte Szabó Tímea kampányára is érkezhetett támogatás külföldről.