Újabb hidegfront érkezik, elázik az ország

DBZOL20210114015
2022.12.06. 06:10
Kedden Magyarország több részén várható eső és havas eső, de veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A nappali csúcshőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

Kedden a nap első felében többfelé eshet az eső, a magasabb hegycsúcsainkon pedig havas eső, havazás is kialakulhat, majd délután már csak a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk esőre, a magasabban fekvő tájakon havas esőre. Eközben nyugat felől többfelé felszakadozhat a felhőzet, és süthet ki a nap. Több tájegységünkön élénk, néhol akár erős is lehet a nyugati-északnyugati szél. 

Hajnalban mínusz 1 és plusz 5, napközben 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Magyarország területén kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható kedden. Nem lesz érvényben sem figyelmeztetés, sem riasztás erre a napra. 

Hidegfront érkezik

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint kedden hidegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek. A szelesebb tájakon élőknél pedig fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is előfordulhat.

A nyirkos, csapadékos időben felerősödhetnek a kopásos, valamint a gyulladásos jellegű ízületi panaszok is.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)  • Hírek
  • Hírek