Tévedett a halottlátó, nem a balástyai rém áldozatára bukkantak

D  RG20040910006
2022.12.07. 07:12
A közelmúltban csontokat találtak egy balástyai tanya falában, az ügyben rendőrségi eljárás indult. Most viszont kiderült: nem emberi, hanem állati maradványok kerültek elő, ami azt jelenti, hogy Kiss Kató halottlátó megérzései ezúttal csaltak.

Az elmúlt napokban több helyen lehetett olvasni a sajtóban, hogy különféle csontokat találtak az egyik balástyai tanya falába temetve. A Kisteleki Rendőrkapitányság az ügyben az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint eljárást indított.

Ennek során a szakértő 2022. december 6-án kelt véleményében egyértelműen megállapította, hogy a sajtóban megjelent feltételezésekkel ellentétben nem emberi, hanem állati maradványok kerültek elő. A csontok akár 50 éve is pihenhettek ott. A Kisteleki Rendőrkapitányság az eljárást megszüntette – olvasható a rendőrség közleményében.

A Ripost például két napja arról írt, hogy a balástyai rém újabb áldozatára bukkanhatott Kiss Kató halottlátó, akit a megérzései vezettek a tanyára. Kató egy szeánszot készült tartani Balástya környékén, de még az odaúton megkérte kísérőit, hogy kanyarodjanak el arra a tanyára, ahol 2001 augusztusában több holttestet is találtak a rendőrök, miután Szabó Zoltán beismerte egy helyi vállalkozónő megölését.

Az ismert halottlátó azt érezte, hogy egy lélek arra kéri, nézzen szét a romok között. A düledező falakból valóban csontok kerültek elő, ekkor értesítette a rendőrséget Kató, aki szinte biztos volt benne, hogy emberi maradványokról van szó, és a csontok előkerülése után megszűntek a sugallatai is. 

(Borítókép: Kommandósok őrzik Sz. Zoltánt, a balástyai sorozatgyilkost, amikor a Szegedi Ítélőtáblán megkezdődött a büntetőpere. Fotó: Németh György / MTI)