Tíz megyére is kiadták a figyelmeztetést köd miatt

B RKL20221108005
2022.12.07. 06:11
Szerdán borongós és napos tájak váltják egymást, a hegyekben hószállingózás előfordulhat. Napközben 4 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tíz megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést tartós sűrű köd miatt.

Szerdán többfelé párás, főként az ország déli-délnyugati felén ködös lesz a reggel, majd napközben borongósabb és naposabb tájak válthatják egymást, több napsütés az ország északi felén várható.

Csak helyenként alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor, de északon néhol havas eső, a hegyekben hószállingózás is előfordulhat. Északon, északkeleten élénk lehet a nyugatias szél – írja az Időkép.

A többfelé fagyos hajnali órákat követően kora délután 4 és 8 fok közötti hőmérséklet várható.

szerda du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tíz megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést tartós sűrű köd miatt. A látótávolság pár száz méteres lehet Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében.

szerda köd.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok. A ködös, rétegfelhős tájakon szitálás, fagypont alatti területeken ónos szitálás előfordulhat. 

Fronthatás nem lesz

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szerdán nem várható fronthatás, de a hideg, többfelé ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak.

Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Róka László / MTI)